بسیاری از افراد برای کاهش وزن و جلوگیری از بیماری هایی مانند دیابت به محصولات غدایی که از شیرین کننده های مصنوعی استفاده می کنند،روی می آرند . این محصولات تحت عنوان محصولات رژیمی در بازار عرضه میشوند .
بنابراین ممکن است در مورد بیسکویت رژیمی شنیده باشید . این بیسکویت ها در کنار دیگر ترکیبات خود به جای شکر و یا سایر شیرین کننده های طبیعی از شیرین کننده های مصنوعی استفاده می کنند و بنابراین تحت عنوان بیسکویت رژیمی عرضه میشوند .
بیسکویت هایی رژیمی که از شیرین کننده های مصنوعی استفاده می کنند شیرینی کافی را دارند اما کالری کمتری خواهند داشت .
اما در این مطلب می خواهیم در مورد مزایا و معایب این شیرین کننده ها در بیسکویت های رژیمی صحبت کنیم :
شیرین کننده های مصنوعی جایگزین های صنعتی برای شکر می باشند هرچند ممکن است از منابع طبیعی مانند گیاهان و یا خود قند بر گرفته شده باشند . شیرین کننده های مصنوعی به عنوان شیرین کننده هایی قوی شناخته می شوند چرا که اغلب به مراتب از قند و شکر عادی شیرین تر می باشند از آنجا که شیرینکنندههای مصنوعی از شکر عادی بسیار شیرینترند،لذادر مقایسه با شکر مقادیر کمتری از آنها برای ایجاد همان میزان طعم شیرین لازم است.
كرمخوردگي دندانها
بر خلاف شكر، شيرينكنندههاي مصنوعي در تخريب دندانها اثر چنداني ندارند.
كنترل وزن
يكي از جنبههاي مورد توجه براي شيرينكنندههاي مصنوعي آن است كه ارزش غذايي چنداني ندارند و حقيقتا حاوي كالري نيستند، بنابراين اگر در تلاش براي كاهش وزن يا پيشگيري از افزايش وزن باشيد، استفاده از توليداتي كه با استفاده از شيرينكنندههاي مصنوعي شيرين شدهاند، ممكن است گزينه جالبي به نظر برسد، هر چند در حقيقت مصرف آنها را براي كاهش وزن مفيد نميدانند. از طرف ديگر برخي از تحقيقات پيشنهاد كردهاند كه مصرف شيرينكنندههاي مصنوعي ممكن است با افزايش وزن مرتبط باشد.
ديابت
از نظر تئوري شيرينكنندههاي مصنوعي ممكن است يك جايگزين مناسب به جاي شكر براي افراد ديابتي به حساب آيند. شيرينكنندههاي مصنوعي بر خلاف شكر و قند سطح قند خون شما را به طور لحظهاي افزايش نميدهند، چرا كه جزء منابع كربوهيدراتي نيستند، ولي به اين دليل كه نگرانيهايي از بابت خطرناك بودن برخي انواع محصولات حاوي قند مصنوعي وجود دارد، اگر فردي مبتلا به ديابت هستيد، قبل از مصرف هر نوع جايگزين قند با پزشك معالجتان مشاوره كنيد.
جایگزین کردن یک شیرین کننده به جای دیگری، تاثیری بر اصلاح ذائقه شیرینی دوست و عادات غلط غذایی شما ندارد و در نهایت پرخوری های شما را کاهش نمی دهد. بسیاری از افراد که بهطور روزانه محصولات شیرین استفاده میکنند حتی آنان که از نوع رژیمی را مصرف می کنند، از جهات مختلف الگوی غذایی ناسالمی را دنبال میکنند و عادات غذایی نا مناسبی دارند این خود باعث افزایش وزن می گردد. بر همین اساس است که با توجه به استفاده از این شیرین کننده های مصنوعی در دو دهه اخیر شیوع چاقی همچنان افزایش یافته است.
_ به نظر می رسد که شیرین کننده ها می توانند مکانسیم های طبیعی اشتها را دگرگون کنند، به طور ساده تر یعنی مواد غذایی حاوی این نوع شیرین کننده ها احساس سیری کافی را ایجاد نمی کنند. همچنین شواهد برخی از مطالعات انجام گرفته حاکی از آنند که افرادی که دریافت بالایی از شیرین کننده های مصنوعی دارند در کل، دریافت کالری بالاتری نسبت به دیگر افراد دارند که نتیجه ای جز افزایش وزن نخواهد داشت. تحقیقات اخیر بر روی حیوانات در ایالات متحده امریکا نشان می دهند که شیرین کننده آسپارتام (یک نوع شیرین کننده مصنوعی) مانع تولید هورمون سروتونین (هورمون موثردر ایجاد حس شادی) از مغز می گردد. از آنجا که این هورمون می تواند اشتها را متوقف کند پس کاهش این هورمون علاوه بر ایجاد افسردگی باعث افزایش میل به خوردن می گردد. نتایج این مطالعه نشان داد که حیوانات آزمایشگاهی که در غذایشان آسپارتام بود، بعد از مدتی چاق شدند.
مطالب مرتبط: رژیم بیسکویت سبوس دار و شیر
انواع شیرین کننده های طبیعی بیسکویت